Imam utisak da je kvalitet i dalje najbitniji faktor kod rezultata tekme, ali i formacija je dobila više na značaju nego ranije, tako se bar meni čini. Znači, ako moj protivnik koji je 10% slabiji, izađe u formaciji sa tri ST-a a ja igram formaciju sa samo jednim DC, džaba kvalitet primam sigurno bar dva gola. I naravno, nordeus favorizuje formaciju 4 u zadnjoj liniji, bez DMC igrača i ostali na protivnikovoj polovini. Znači, kažnjava onog koji igra sa jednim DC igračem ali ne i formaciju bez DMC igrača.
Ono što ću ja morati da promenim da mi svi igrači imaju po više pozicija, dakle da krila imaju ST poziciju, da MR i ML igrači imaju i MC poziciju, da bekovi imaju DC poziciju, da DC igrači imaju DMC poziciju i onda u toku tekme radim šta hoću.
Nekada sam vodio računa o tome, moraću ponovo to da uvedem. Sada na ovom zadnjem eventu nisam igrao sa najjačim sastavom već sam prilagođavao formaciju protivniku i dobro sam prolazio. Doduše, plafon je bio 6 korak i nisam uspevao dalje što zbog kvaliteta, a u drugom slučaju zbog kvaliteta ali i zbog nemogućnosti da odgovorim na formaciju 3-5-2 jer nemam MR i ML igrače.