34Likes
-
Pro
Pozdrav opet. Krećemo u opservaciju lvl-a 6.
Level: 6
Na transfer listi sam testirao moja ranija zapažanja i kupio sledećeg igrača:

Po tržišnoj ceni sam odmah znao da je F19, samo nisam znao da li je ekstra talenat ili ne. Pošto sam prethodnih sezona zapazio dve vrste potencijala na F19 faktoru. I da, ovo je najbolji potencijal koji sam video, a na slikama ću to prikazati.
Ono što sam hteo da testiram jeste koliko kondicije za treniranje specijalnosti izgubi igrač sa najvećim talentom. Krenuo sam sa treniranjem *1on1* ovom igraču na 88% kondicije. Naravno, ubrzo sam se uverio da je faktor 19. Skok na 19. najlakšem treningu:

Završetak specijalizacije 1na1:

Za to mi je trebalo okruglo 46 zelenih kofera plus još dodatnih 5% kondicije, pošto sam krenuo kada je imao 88% kondicije. Posle 46 kofera je ostao na 83% kondicije. Što dalje implicira da je za 50 specijalnih veština on ukupno potrošio 46*15+5= 695 kondicije, odnosno kada to podelimo sa 50, dolazimo do podatka da je njemu po spec. vestini trebalo 13.9% kondicije.

Dokaz da specijalnost ne igra nikakvu ulogu u trzisnoj vrednosti igraca: Vrednost bez i sa specijalnoscu je ostala ista.

Kada sam istrenirao specijalnost, zeleo sam da vidim kako ce reagovati njegova trzisna cena kada skoci na 100% kvaliteta. I op, porasla je za 500k na 15.8M sto je pokazatelj da je u pitanju najbolji moguci igrac za treniranje ili kako ga ja zovem ekstra talenat. Drugi F19 na 100% na lvl-u 6 vredi 15.4M.

Najveci talenat sa 18g ima ovu vrednost po nivoima kada dostigne sledeci kvalitet:
On na lvl-u 6 vredi 15.8M sa 18g i 100% kvaliteta.
On na lvl-u 5 vredi 15.8M sa 18g i 120% kvaiteta.
On na lvl-u 4 vredi 15.8M sa 18g i 140% kvaliteta.
On na lvl-u 7 vredi 15.8M sa 18g i 80% kvaliteta.
On na lvl-u 8 vredi 15.8M sa 18g i 60% kvaliteta.
On na lvl-u 9 vredi 15.8M sa 18g i 40% kvaliteta itd...
Vrednost koju dostigne na 120% kvaliteta, bice ekvivalentan vrednosti igraca istog potencijala i godina koji na lvl-u 7 ima 100% kvaliteta. Ostaje da vidimo koja ce to biti vrednost.
Last edited by Kole22; 01-10-2018 at 01:04 AM.