Results 1 to 10 of 42
Like Tree22Likes

Thread: Gk mystery

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Apprentice
    Οι παρεμβάσεις που έχω δει εγώ σε λαιβ είναι οι εξής.:
    1. Αποκρουση σουτ από μακριά και αποκρουση σουτ απο μακρυά και δεύτερο σουτ από παίκτη που μπαίνει γκολ
    2. Αποκρουση φάουλ.
    3. Αποκρουση πέναλτι και πιασιμο πέναλτι.
    4. Παρέμβαση μετά από άνοιγμα κοντρολ του επιθετικού υπό την πίεση του αμυντικού
    Δεν έχω δει:
    1. Παρέμβαση σε έναν προς έναν ( εκτός αν αυτή θεωρείται το 4. αν και θεωρώ πως είναι περισσότερο δουλειά της πίεσης του αμυντικού η της αν ικανότητας του αμυντικού στην ντριπλα γιατί φαίνεται να ανοίγει υπερβολικά το κοντρολ.
    2. Αποκρουση σε μεσαία σουτ που φαίνεται να μπαίνουν όλα.
    3. Παρεμβάσεις σε κόρνερ (χρήση της ικανότητας γροθιά και εξοδος)
    Σε αυτό που είπε ο Γιώργος θεωρώ πως ο τερματοφυλακας είναι μονάδα που ναι μεν συνυπολογιζεται στην ποιότητα της άμυνας όμως θεωρώ πως είναι ανεξάρτητη μονάδα που κάνει kick in στο παιχνίδι όταν αποτύχει η άμυνα. Δηλαδή αν δεν αποκρουσει ο αμυντικός τότε μπαίνει στο παιχνίδι ο gk, αν δεν απόκρουσει το τειχος τότε δοκιμάζεται ο gk, αν δε κόψει με ταγκλινγκ ο αμυντικός τότε προσπαθεί ο gkκ.λπ
    Εν ολίγοις κάθε φορά που βλέπουμε μια επιτυχημένη προσπάθεια του gk στο παιχνίδι η άμυνα μας έχει αποτύχει. (αυτό δε συμβαίνει βέβαια πάντα στην πραγματικότητα)
    Το θέμα είναι ότι ο καλός gk δε σε σώζει οπότε επικεντρωνεσαι στην άμυνα. Καλό είναι βέβαια να έχεις έναν gk κοντά στο μέσο όρο της ομάδας με την λογική του τελευταίου παίκτη της οπίσθοφυλακης. Μερικές φορές βλέπουμε από τα στατιστικά να σώζει το ματς ο gk αλλά αυτό συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια. Ακόμα και στο πραγματικό ποδόσφαιρο κάθε προπονητής απευχεται να βρίσκεται ο gk στη θέση να απόκρουσει. Κανείς προπονητής δε λέει "περιμένω από τον gk μου σήμερα να απόκρουσει πολλα"

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου Χάρη.
    Εκείνο που ψάχνω ακόμα είναι - όταν όπως λες η άμυνα μου έχει εξουδετερωθεί και είμαστε σε 1-1 κατάσταση, κατά πόσο μετράει η ποιότητα του GK ή είναι στυλ κορώνα- γράμματα (όπως πχ σε ένα πέναλτυ ) ?

Στάλθηκε από το ZTE Blade A460 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Last edited by nikolgiorgos; 09-06-2016 at 07:03 PM.

Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Ημέρα 19
    Εύκολη νίκη στο πρω, ενάντια σε εύκολο αντίπαλο. Όχι καλή εμφάνιση από τον Παλιούρα, ο αντίπαλος GK έκανε 7 αποκρούσεις !
    Δύσκολος αγώνας στο CH.L. , είναι ο 2ος γύρος των νοκ άουτ, για μια θέση στον ημιτελικό.
    Είπα να δώσω πριν τον αγώνα 2 πακέτα ηθικού στον Παλιούρα και να το φουλάρω. Δεν μπορώ να πω ότι βοήθησε. Μάλλον το αντίθετο.
    Ο LUCIO και ο RONALDO έγιναν σήμερα 7* παίκτες.
    Ο πρώτος βγήκε παίκτης του αγώνα ενώ ο δεύτερος είχε μάλλον την χειρότερη του εμφάνιση ως τώρα.
    Το 1ο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο έκανα ανατροπή και νίκη, αλλάζοντας από άμυνα/αντεπιθέσεις σε επίθεση, έντονη πίεση , μάν του μαν και εξτρά μπόνους επίθεσης. Δεν θα παίξει στον επόμενο αγώνα ο 6* DMC .
    Έχει αναπληρωματικό 5*.
    Χρήσιμο και αυτό.

ENG
    Day 19
    Easy victory in the league vs a weak oppo. Not a good game from my GK. Oppo made 7 saves !
    Tough game in CH.L., K.O. final 8. Before the game, I gave two packs and max the moral of Paliouras.
    Didn’t help much.
    LUCIO and RONALDO became 7* players today.
    LUCIO won the MoM title, RONALDO maybe had the worst performance so far.
    After the break, I switched fro defense/counter to attack-hard attack, man to man, high press. And used some + bonus attack too.
    Finally I won and kicked out from the 2nd leg, oppo 6* DMC.
    Good.

Gk  mystery-paliouras-d19.jpg

Gk  mystery-d19-le.jpg

Gk  mystery-d19-ch-l.jpg

Gk  mystery-day-17-league.jpg
    LeManiaque and madflo19 like this.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html