Results 1 to 10 of 52
Like Tree29Likes

Thread: το 4-4-2 πως το αντιμετωπιζουμε?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Greek Forum Moderator nikolgiorgos's Avatar
    Πάμε στα δύσκολα.
    Καταρχήν να πω ότι το 4-4-2 είναι το πιο ισορροπημένο σύστημα και δεν υπάρχει αυτό που λένε αντίδοτο. Αν και δεν είναι το αγαπημένο μου (προτιμώ να παίζω με 2 πλάγιους, AML + AMR αντί για ML +MR), είναι το σύστημα που ξοδεύω περισσότερο χρόνο για να βρω την τακτική της ομάδας μου.

Εδώ πάμε σε 2 δρόμους. ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε πλάγιους.
    Πάμε πρώτα στην άμυνα μας. εδώ ξεκινάμε με 4 αμυντικούς, τους 2 DC με μπλε βέλη για να αντιμετωπίσουν τους 2 αντίπαλους φορ, και άλλους 2 DL + DR επίσης με μπλε βέλη για να παίζουν κόντρα στους αντίπαλους ML & MR (που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι αν έχουν και κόκκινα βέλη).
    Βάζω και 1 DMC για ενίσχυση σε άμυνα/κέντρο και να κόβει αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές.
    Τώρα έχω μια επιλογή να παίξω με πλάγιους, δηλ. 4-5-1 V ή να τους βάλω στην μέση δηλ. 4-1-4-1 για περισσότερο άμυνα.
    Αν ο αντίπαλος είναι αρκετά πιο αδύναμος ή πάω για ανατροπή, μπορώ να χρησιμοποιήσω 2ο ST αντί για DMC, δηλ. 4-2-2-2.
    το 4-4-2 πως το αντιμετωπιζουμε?-vs-4-4-2-wingers.jpg

Η άλλη επιλογή μας είναι να πάμε από την μέση. αφήνουμε δηλ. μόνους τους ακραίους μας αμυντικούς για να αντιμετωπίσουν τους ML & MR και βάζουμε την δύναμη και τις οδηγίες από το κέντρο.
    Είτε με το 4-4-2 ρόμβο είτε με το 4-3-3 από την μέση (εναλλακτικά αντί για 3 ST μπορούμε να βάλουμε 1 AMC +2ST), προσπαθούμε δηλ. να πάρουμε την μέση από το κέντρο και οι 3 επιθετικοί μας να βρεθούν σε πλεονέκτημα απέναντι στους 2 DC.
    το 4-4-2 πως το αντιμετωπιζουμε?-vs-4-4-2-midle.jpg

Από κει και πέρα, η επιλογή μας πρέπει να βασίζεται στο ποιους έχουμε πιο φορμαρισμένους παίκτες στην ομάδα.
    Αν έχουμε πλάγιους γκολτζήδες και μόνο 1 φορμαρισμένο st, πάμε στις 2 πρώτες επιλογές.
    Αν έχουμε αρκετούς καλούς MC και ST, πάμε σε επίθεση από μέση.
    Θα απέφευγα να ξεκινήσω επιθετικά και θα πήγαινα σε επιλογή άμυνα ή νορμάλ, ανάλογα με την ποιότητα του αντιπάλου και το τι αποτέλεσμα θέλω.

Από κει και πέρα θέλει και την τύχη με το μέρος μας.
    Last edited by nikolgiorgos; 09-08-2015 at 05:26 PM.
    Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό φόρουμ
    http://forum.topeleven.com/%CE%93%CE...%B4%CE%B1.html

VIP Nick Lizas's Avatar
    TACTIC

Νικ μπορω να παιξω 4-2-2 -2 για ανατροπη ειναι πιο δυνατοσ ειδικα στο κεντρο και στα φορ
    το 4-4-2 πως το αντιμετωπιζουμε?-screenshot_91.jpgτο 4-4-2 πως το αντιμετωπιζουμε?-screenshot_90.jpg
    σtο πρωτο παιχνιδι επαιξα 3n-5-2 flat Αυτος παιζει το κλασικο 4-4-2
    Last edited by Nick Lizas; 04-07-2016 at 09:37 AM.