Originally Posted by
mehmetkaya
İlk olarak şunu belirteyim: Oyunla yeterince ilgilenirsen güçsüz olmazsın. Minimum ligindeki ilk 3 içerisinde olursun.
İkinci olarak kupa kazanmak, yeterince güçlü olup diğer takımları yenmek için uğraşıyorum. Bunun için çok fazla token harcamaya gerek yok. Oyunun her gün verdiği 1 tane token ve tekliflerden aldığım sezonda 5-10 tane token yetiyor.
Üçüncüsü ben şu kısmı anlatamıyorum: Mesela senin gücün 87 bu arkadaş 115. Örneğin bu arkadaş birinci olacak, sen ikinci diyelim. Başka bir ligde 90 lık birisi ikinci olacak ve burdaki arkadaş gibi 120 lik birisi var o da birinci olacak. Sen diyorsun ki bunlar beraber oynasın sen de 90 lıkla aynı ligde ol. O zaman o 90 lık sizin liginizde birinci olacakken bu 115 lik arkadaş başka ligde ikinci olacak. Bu mu adalet olmuş oluyor? Senden güçlüydü ama sen lig kupasını kazandın o ikinci olmuş oldu?
Veya şöyle düşün ben o kadar güçlendim %102 oldum sen %87 sin. Sırf daha güçlüyüm diye bana daha güçlü takımlar sana daha güçsüz takımlar geldi. Ben şampiyonlar liginden grup maçlarında elendim. Sen şampiyonlar ligi kupasını kazandın. Bu mu adalet?
Ve zaten senin dediğin olaya benzer bir olay var. Ben 95 güçle girdiğim sezonda kendi ligimde 90 100 arasında 7 tane takım vardı. Aynı seviye arkadaşımın gücü 65 ve onun liginin en iyisi 77. Ben çok daha güçlü olmama rağmen kupa almam çok zorken o 77 lik kişi kolaylıkla kupayı alacak.
Son olarak şunu belirtmeliyim: Bu bir menajerlik oyunu. Yani güçlüsün diye kazanacaksın diye bir kaide yok. Bazen taktik bazen şans bazen oyun içindeki müdahalelerin bazen oyun öncesi yaptırmış olduğun antrenmanların oyuna etki ediyor. Benim yukarda bahsetmiş olduğum 90 100 arası 7 takımdan 3 ü oyuncuları yerlerinde oynamalarına rağmen şu an 8,9,11 sıralarındalar. Onlardan çok daha güçsüz takımlar üst sıralarda.
İşin özeti: Zaten senin bahsettiğin gibi bir dağılım söz konusu ama kupadaki kadar eşit değiller biraz farklar olabiliyor. Ve bence böyle olmalı başka derecede olursa o güçlüler boşu boşuna güçlü olmuş olacak. Adam %115 veya %105 veya %100. Bırakın da o şampiyon olsun. Siz de eğer ki böyle biriyle denk gelirseniz onu yakalamaya, geçmeye çalışın oyunda bazen hiç beklenmedik şeyler olabiliyor.