Originally Posted by
Davut Arslan
Mehmet öncelikle; yazdıklarının bana ağır gelmesi gibi bir hayale nasıl kapıldın onu anlayamadm. Zaten okumadığımı belirttiğim bir ifade ortada dururken ne söylemiş olabilirsin de bana ağır gelmiş olabilir. Bunu belirttikten sonra açıklamama döneyim.
Menajerlik oyunlarının genelinden bahsetmişsin ve benim yazdıklarımdan hiçbirşey anlamadan yazmışsın. (Ama hakkını yemeyeyim adaletsizlik konusunu anlamışsın bak.)
Algoritma konusuna gelince de; Eğer ki; bir takım sezona (varsayım olarak değerler yazıyorum) 90 güç ile başladıysa bu bir önceki sezonda oyuncularını geliştirip 5 yıldız yaptığı ve liginde iyi durumda bitirdiğini gösterir. Yeni sezonda otomatik olarak 90 a düşer. Ya bu oyuncularını geliştirir yada yeni oyuncu alırsın. Buraya kadar biliyorsundur. Herhangi bir istisna olmadan %99'luk oyuncu alır %100'e kendin tamamlarsın. Standart bu şekildedir. Ha sen dersen ki "ben zenginim bununla uğraşmam basarım parayı alırım oyuncuyu" işte o zaman alternatifler devreye girer. ve bunda da adaletli olanı %105'e kadardır. Yani bir sonraki sezona da hazır bir takımı paranla yapabilirsin. Ancak benim değindiğim konuda bu alternatif olayı abartılarak veyahut.. hile yapılarak bir oyuncunun sezona %127 ile başlaması. E o halde diğerleri sezonda takım ayarlamasın. Şampiyon olacak olan belli ki nitekim de şu an ligde bu oyuncu Na'mağlup ve diğerleri ile puan farkı 14. Senin bahsettiğin şekilde ligte 7 kalburüstü takım olsa idi bu adamın farkı max 5-6 olurdu. Bilmem anlatabildim mi? Bizim tepkimiz %100 ile başlayıp kendini durmadan geliştiren yada %105 lik gözlemciler alan kişilere değil ve olamazda. Paran yok ise susacaksın elbette. Ama bu kişilerin de ulaşabilecekleri max. değer hesaplandığında %110'a gelir. %100 ile %110 luk takımın karşılaşması da hiçbir sorun teşkil etmez.