To sa strelicama bi po meni bilo uz poziciju koju igrac igra da pokrije i tu drugu da li u napadu ili u odbrani a sto se tice napadaca ima logike ali ja sam bzvz instiktivno im stavio crvene
FC Red Star ✮✮✮ AS Roma ✮
Presing nema veze sa strelicama... Crvene strelice se stavljaju igračima koje želiš da šalješ napred kad imaš posed lopte, recimo spoljnim bekovima ili krilima u formaciji 4-4-2... Plave se stavljaju da obično ofanzivnim igračima da bi se vraćali nazad...
To bi otprilike izgledalo ovako... Ako u 4-4-2 formaciji staviš crvene strelice na LM i RM, a plavu strelicu na jednog ST, tvoji igrači će, kad imaju posed lopte napadati u 4-2-2-2 Hex formaciji (što je, u stvari, 4-2-4 formacija), a kad se brane onda će biti u formaciji 4-4-1-1 ili čak 4-5-1...
Neviđen trol u revanšu u LŠ... Lik me je tukao 1-3 u prvoj utakmici na mom terenu... U 83. minutu, pri rezultatu 3-1, slobodnjak za mene... Golman (koji je ocenjen peticom, btw) vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner, a moji, gle čuda, maše dupli korner... U 85. minutu ponovo slobodnjak i golman opet izbacuje vrhovima prstiju u korner (pritom Galindo ima FK specijalnost)... U 87. Schmitt pravi faul i slobodnjak je za njih (promašaj)... U 89. Schmitt opet pravi faul i povređuje protivnika (taman sam se ponadao, da će da promaše i ovaj, a u produžetku, ako nije namestio izmene da ga dobijemo sa igračem više na terenu), a onda desni **beni bek bez FK specijalnosti uvaljuje gol mom skaut glupom golmanu, **bo mu pas mater...
Nazalost u ligi prvaka nismo uspjeli da se plasiramo dalje unatoc pobjedi. Nesretno primljeni gol gdje je lopta nasem golmanu proklizala kroz ruke, kostalo nas je prolaska dalje. Dali smo 2 gola ali za treci nismo imali snage.
U ligi uvjerljiva pobjeda, ali golovi su pali tek u 2 poluvremenu, valjda pod dojmom ispadanja iz lige prvaka, nisu pokazali odma sta znaju, no u drugom dijelu je sve doslo na svoje mjesto.
Zahvaljujuci kiksu drugoga, pobjegli smo na velikih 9 bodova prednosti a imamo i odlicnu gol razliku.
Bila je ovo 9 po redu pobjeda u ligi, a sutra igramo jos jedan susret protiv "slabijeg" protivnika, slabijeg pod navodnicima jer sa timom koji ima, sasvim sigurno bi se borio za prve cetiri pozicije, a zasto je stavio ovakvu formaciju..samo on zna..
U svakom slucaju jako vazna utakmica gdje ne smijemo izgubiti bodove, jer nakon nje nam slijedi 3 jako teska meca, od kojeg ce prvi biti sa nasim rivalom Borcem.
Ni jedna ni druga nisu defanzivne taktike... 4-4-2 je klasična normalna formacija i najbolje je igrati je bez strelica, sve default... a ova druga, ne znam gde bi stavljao strelice, na bekove je rizično, a i zavisi od protivničke formacije... ako igra sa dva CM u sredini, onda možeš da staviš crvenu na srednjeg CM...
Pobeda u Ligi u kombinovanom stastavu... U 20. minutu protivnički igrač igra rukom u 16 metara posle kornera i dobija direktan crveni, Tako da je Black asistirao sam sebi kod penala... Galindo je dodao još dva komada na konto golova... Black je konačno preuzeo prvo mesto na listi strelaca svih vremena od legende Radisavčevića (89 golova)... Igrač utakmice Tabe pipnuo je loptu jednom ili dvaput, a dobio je devetku (htedoh da ga zamenim na poluvremenu)... Pritom, Tabe je napadač koji je igrao celu utakmicu van pozicije, na desnom krilu
Sutra protiv lidera na tabeli... tukli smo ga 2-1 u prvom delu sezone, nešto sumnjam da ćemo to ponoviti i sutra na njegovom terenu...
Za 4 4 2 neću ništa komentirati pošto ju gotovo nikada ne koristim, ostavio bih sve na default, možda dodavanje na kratko.
Za 3-1-3-3 bih preporučio plave na lijevog i desnog st-a i mc-a. Po mom mišljenju je to poprilično ofenzivna formacija i nema potrebe dodavati crvene, ali plave bi koristile kao pomoć 3w obrani. Fokusiraj dodavanje kroz sredinu, mentalitet čak ne mora biti napadački, dodavanje prebaci na dugačko samo ako protivnik ima 5-6 veznjaka.
Po mojoj "filozofiji balansa" LOL na ofenzivnim formacijama (npr. 3ST formacije) treba više plavih strelica (pogotovo na st-ove) i normalan mentalitet kako bi se postigao neki balans u obrambenoj fazi igre. Za defenzivne formacije (npr. 541) koristim više crvenih i napadački mentalitet kako bih pojačao napad.