Originally Posted by
t11_fan
Hmm, piše "increased income" što bi trebalo značiti da su povećali prihode od sponzora, bonuse, za maksimalan budžet (2B) nisam siguran.. Ne znam koliko su ozbiljne te promjene, pa da napravim kratku usporedbu koliko je drastična razlika za one koji nisu bili na višim nivoima.
Usporebom pokušavam dočarati kako je to imati tim od 5* na nivou 20 i tim od 5* na nivou 1.
Na nivou 20 je dnevni prihod od sponzora malo veći od 1M. Na razini cijele sezone taj dnevni prihod pokrije mi samo 3 plaće igrača (~10M po igraču). Dakle, sponzorski ugovor je 7X manji od troškova plaće igrača.
Za usporedbu, na nivou 1 sezonski sponzorski ugovor iznosi 600K. Plaće igrača su uglavnom 10 do 20K. Dakle, ako imam tim od 21-22 igrača koji imaju plaću ~15K na razini sezone mi je sponzorski ugovor 2X veći od troškova plaće.
Da ne shvatite krivo; razumijem ja i slažem se da nivo 1 treba imati "povlaštene financije" jer početnicima ipak treba olakšati jer se upoznavaju s igrom, ali s druge strane ne treba prisiljavati timove na višem nivou da osvoje 3x krunu kako bi financijski opstali