@ t11_fan
to si u pravu ali ovo totalno zbunjuje od strane nordeusa
Printable View
@ t11_fan
to si u pravu ali ovo totalno zbunjuje od strane nordeusa
Opet sam nešto zaboravio... :rolleyes:
Trebam mišljenje nekog tko je opterećen kontra formacijama kao ja :D
Primjetio sam da prilagođavajući se protivnicima, često igram 352 formacije (najčešće 3n142). Sad sam shvatio da sam se zaj€bo što sam kupio 2 DL-a za Celtic i Clermont jer mi je jedan dovoljan pošto se ne sjećam kad sam zadnji put igrao u danu obje utakmice sa 4 igrača u obrani. To je valjda zato što su igrači primjetili da igra zna favorizirat formacije jakih sredina (npr. uski dijamant) i mnogi igrači ih koriste pa ih često kontriram.
@ vedran
"zasto nam ne omoguce bar 55-75 zelenih dnevno da legalno dobijemo ili neka uvedu kofer po prijatelju ako vec nemozemo skidat"
nema sanse, pa to bi onda znacilo da ti koji ulazis svaki dan i imas brdo prijatelja bi posle mesec dana imao ekipu svi sa osam zvezdica a neki jadnicak koji udje povremeno i ima dva tri prijatelja bi bio kanta za napucavanje. treba nagraditi menadzere koji ulaze svaki dan i vode brigu o svom klubu al ti ga pretera. :cool:
pa nije to pretjerano pa i drugi bi imali vise prijatelja vise bi aktivni bili i oni bi 8* igrace imali iako meni za 8* treba podosta kofera za jednog igraca sa 5 na 8* da dignem ako je 18-19 god trebam minimalno 300 zelenih a rijetko jeg dignem za tako malo inace prosjek 350-370 po igracu i to bez specijalnosti i dodatnnih pozicija,ako mu jos 2 pozicije i specijalnost dodajem onda 500 ode garant pa ti misli i racunaj sada puta 10-12 igraca di trosim 400 po glavi
NAPOMINJEM ako odlicno napreduju sto nije cest slucaj,primjerice skauta sam kupio 24 god i bolje mi napreduje nego 18 god igrac sa TL
vedran boca juniors
Uhhh! Kad se setim jedno 3-4 sezone sam farmovao a kupovao ujutru nordgen igrace. Dodavao pozicije, spec, dizao ih na sedam zvezdica...
Danas upisana nova pobjeda u gostima. Prva polusezona odlično odrađena !
Attachment 54896
Tabela:
Attachment 54897
Bio bih prezadovoljan kada bi ponovio i drugi dio sezona ovako kao i prvi. Liga je stvarno jaka, dosta aktivnih menadžera ... #SamoSloboda
Nažalost ne smijemo zaboravit da oni zarađuju na toj igri, pa je s njihove strane logično da će tražiti neki način da nas prisile na kupovinu tokena (pa onda igrača, bustera i sveg ostalog) jer tako ostvaruju veći prihod. Međutim, nama je u interesu da budemo zadovoljni s omjerom uloženo-dobiveno pa je to teško pomirit. Mislim da su u globalu sretniji igrači koji ne kupuju tokene jer su manje frustrirani kad ih igra na neki način zaj€be nego netko tko je platio tokene pa ostao bez veselja.
U početku sam i ja dosta živčanio oko TE, naravno ne mislim na prve 3-4 sezone, nego kasnije, kad sam naučio dosta o igri, pa sam nakon nekog vremena sam sebi objasnio da smanjim razinu očekivanja oko TE, ne veselim se previše (kao nekad), ali manje se ljutim.
U protivnom bi odavno odustao od ove igre, a eto, još je igram.
Probaj igrat defenzivno protiv njih, stavi neke zatvorenije formacije, probaj im taktički kontrirat. Nisam nikad do sad igrao ligu protiv kvalitetnijih timova od svog, nekoliko puta sam igrao ligu sa timovima slične kvalitete (razlika unutar jedne zvjezdice)
ma kod mene ima 2/3 lige unutar 3Q razlike sto je nista na ovoj razini igre,razlika je u kvaliteti klupe nista vise,probao sam sve osim 5-3w-2 igrat normal,obrambeno,napadacki,zona,covjek na covjeka,niski-visok presing,kratko dugo kombinirano,preko krila,kroz sredinu sa i bez strelica i nece pa nece,u obrani mi likovi 260Q obranu imaju ja primam gol od 5* igrac koji je 253Q a napad mu 258Q fakat nevjerovatno,neznam stvarno sta vise da probam igram ovo 5 god i jos u ovakvoj situaciji nisam bio da nemam rjesenja,u LP sam probao 3-5-2V i pobjedio lika 4-2 u gostima a manje od 2Q jer razlika i njegov ST je 7* nije mi nista mogao nema logike al ajd NORDEUSU je to realno
posto sam ja daleko daleko od 40+ levela, zanima me kako to izgleda. da li su to, po tvojoj proceni likovi koji su kupili igrace 18 godina pa tankuju 2-3 sezone pa igraju 2-3 sezone normalno, pa onda prodaju te igrace kupe igrace 18 godina i tako u krug? ili su to menadzeri koji kupuju skaute ili sta? i kako da tu ne vazi princip mesano ( aktivni + napusteni ) kao kod mene (15 nivo) nego samo ozbiljni igraci?
@Vedran
Moja najčešće korištena formacija ovih svih sezona je 4141. Najzanimljivije mi je s njom kako se čudno zna ponašati i kakvih sam slučajeva imao. Vodim 2 razlike protiv slabijeg tima, prebacim na obrambeni mentalitet 20ak min prije kraja, oni stigunu izjednačit pa nekad čak i okrenut rezultat. Ja poludim! Sljedeću igram protiv 4141, slabiji tim od mog, mislim si sad ću ga skinit sigurno, pa tko poznaje tu formaciju bolje od mene kad ju stalno koristim!? Međutim, gle vraga, mijenjam ja formacije, igrače, taktike, napadam ju svim silama i ne mogu probit, odigram neriješeno. Pa si mislim kakav je to game engine kad je to toliko usrano...
Sad kako igram, otprilike prije utakmice znam da ili ću razbiti protivnika formacijom, taktikom i kvalitetom, ili će me istrolovat, nema 3.
To sam ranije pisao, ja sa svoje strane učinim što mogu pa kako bude - bude. Pa i u stvarnom nogometu nije sve u rukama trenera, zar ne?
@ munchen
ali imena tvojih igraca: DC i napadac!
ha ha ha
Mene zanima kako ubace zvjezdice u ime igrača? Jel to preko androida/iphonea ide?
Koliko ja znam, na kompjuteru ne možeš "zaljepit" riječ u ime igrača, nego moraš upisat.
Mislim da to djeca ubacuju u imena igrača, npr. ☆ Cristiano Ronaldo ☆
Sreća u nesreći pa se naplaćuje promjena imena igrača, u protivnom bi pola bilo Messi, a pola Ronaldo :rolleyes:
Opet smo slabi sa vremenom i evo poslednjih rezultata...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...595bc0cbe5.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...8746f7577d.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...e65a67e40d.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...3fa8cd8639.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...81268ee8e1.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...fa56202dfc.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...1a12d91091.jpg
Pa gle vamo svi uzimaju 18-19 max 20 god igrace jer kao brže napreduju dok je bilo kofera bilo je ok, ali kako sam već pisao nije uvijek pun pogodak sa mladima ima hrpa caka koje mi je jedan menager pričao dakle ovako
-kupiš igrača 252Q 18 god 5* i napreduje ko lud
- kupiš igrača 254Q 19 god i napreduje katastrofa
- ja sam Oriona GK kupio bio je 19 god 241Q i tek ove sezone sam ga prodao napredovao je bolesno
-treba gledat ako je igrač 18-19 god kupit ako završava na 3 ili na 7/8 i napredovati će dobro (provjerena metoda)
-igrač 20 god je već lutrija jer praktički 2 sezone je treniran i sada je pitanje koliko će brzo i jeftino/skupo napredovati msm na kofere...
-igrači su u biti mačak u vreći čak i ovi 18 god
Ja većinom kad kupim kupim 18 god do 3 max da završava jer to je obično akademac i obično ludo napreduje
Igrače od 19 god isto tako i prvo njega treniram ako ide sporo prodam odma
Igrač 20 god gledam da je blizu skauta jer iz iskustva bolje napreduje kao skaut
da , zanimljivo. ja dosta igraca na transfer listi i ne pogledam jer se kvalitet zavrsava na 0/1/2 ili 5/6 ali hebiga vuce te da kupis igraca koji je sto blizi sestoj zvezdici. trebao bih to da promenim verovatno mi tako promakne dosta igraca koji dobro napreduju.
ali ne kapiram ovaj deo: kazes kupis igraca i ako nije to to, odmah prodas. kome prodas, kad sam razumeo Vas koji igrate level 40+ da cesto puta nemate kome da prodate igraca?
Neovisno o brzini napredovanja, na višim nivoima ti igrači koje ti ne gledaš su uglavnom stavljeni na aukciju sa nižom početnom cijenom. Obrati pažnju i na to ako nisi dosad, koristit će ti.
Npr. ako igrač je igrač mlad i vrijedi 100M, ima kvalitetu blizu višeg nivoa, onda će vjerojatno bit stavljen na prodaju s početnom cijenom 90M.
Međutim, ako igrač ima jednaku vrijednost, a stariji je i kvalitetom je tek prešao na viši nivo, onda će mu početna cijena aukcije biti 70ak M. Onaj tko obrati pažnju na to i vodi brigu o tom, može si stvoriti financijsku korist kupovanjem jeftinih igrača. Osim toga, kad prodaješ takvog igrača možeš stavit višu cijenu.
Ja kupim za 75M igrača vrijednosti 107M, a prodam za 95M onog koji vrijedi 105M.
da, to jesam primetio. ali sta je tu problem?
evo danas na aukciji napadac, 18 god. ,obe noge deluje na papiru odlicno, ali kvalitet 85 tek dobio 4-tu zvezdicu. menadzer svestan da ce ga tesko prodati TV 65 mil on trazi 45 mil. dakle, situacija o kojoj ti pricas platis manje igraca a ako ti uspe da ga prodas i zaradis. ali ja imam dva napadaca koji se rotiraju obojica sest zvezdica. da sam kupio danas ovog napadaca kad bi on igrao u toj konkurenciji?
ali jos jednom, kapiram ovo sa razlikom u ceni, odlicna stvar.
Individualne su ti sve aukcije, netko ko ja će tražit za većinu igrača punu vrijednost, a opet postoje igrači koji se duže vremena ne mogu riješit nekog tko im samo zauzima prostor u timu a ne igra pa gledaju da ga prodaju za bilo koje pare. Imam takvog igrača od 32 godine i prodajem ga nekoliko dana za minimalne novce pa nitko ne nudi, a na mnogima sam zavrtio cijenu na maksimalno pa su se i otimali još na aukcijama za njih.
Nema idealnog razmaka, utakmice se u principu igraju između 10-22 h... Najviše što možeš da dobiješ je 3 odmora, ako jednu igraš pre podne (10-13 h), a drugu uveče (19-22 h)... 3 odmora je +15% kondicije, a kad ti igrači padnu na 70% i kusur, moraš da im daješ zelene kofere, ako želiš max kondiciju... Ja ostavljam u prvih 11 igrače koji su odigrali dobro, a ostale rotiram...
Attachment 54906
Opet zajebancija sa Nordeusom, ovaj put protiv drugoplasiranog... Ovaj put nismo primili ni gol
Attachment 54907
Attachment 54908
Attachment 54909
Čekam ih na zicer... 3 poslednje utakmice igram sa ovom formacijom i dobijam, redom, 5-2, 3-2, i 3-0... Promenio sam golmana, možda je to razlog :D Jbg, ubio me Nordeus sa povredama defanzivaca, nisam hteo iz principa da trošim crvene... Juče mi je DMC igrao na poziciji štopera, četvrti defanzivac bio suspendovan, a 3 su povređena...
Jbg, kad igram sa 3, 4 ili 5 u odbrani, primam golove k'o lud, a napad ništa... pa reko', 'ajde da probam da dam 3-4 gola, ako protivnik već daje 2-3... Sa ovom formacijom dole sam uzeo triplu krunu i još 2 titule u 3 sezone, ali ove sezone nešto ne štima, odbrana i golmani u k**cu... pa kad je već odbrana najgori deo tima, onda bolje da ih imam što manje u timu :D
Attachment 54910
A što je najsmešnije, ja nemam krila u timu, igraju napadači sa žutim trouglovima, plus mi se dešava da DMC igra štopera, a AMC na MC poziciji...
prvo mesto na polusezoni bez poraza i +9. rano je za sampanjac ali... :cool:
treba reci da sam imao srece da su svi igraci u solidnoj formi.
Attachment 54911
Attachment 54912
Ali dobro ja imam i jaku ligu pa nemogu kemijat jer samo 1 je slab ostalih 13 smo u manje od 3Q razlike,razlika samo u kvaliteti klupe
Poslano sa mog Tele2fon v5 koristeći Tapatalk
Rezultati na polusezoni:
Attachment 54913
Da krenemo redom, LIGA - držimo drugo mjesto za sada. Večeras smo zijanili od prvoplasiranog, pa nam je pobjegao 4 boda. Realno drugo mjesto na kraju sezone, ali` u slučaju nekog njegovok kiksa nadamo se da možemo napasti i prvo mjesto.
Attachment 54914
Prvi put, nakon naše prve sezone, ispadamo iz LP u grupnoj fazi takmičenja. Dosta ravnopravna grupa, gdje smo porazom u posljednjem kolu okončali naše učešće u ovom takmičenju za ovu sezonu.
Attachment 54915
Što se tiče KUP-a totalno suprotna stvar u odnosu na LP. Tek drugi put u historiji našeg kluba uspjevamo doći do 1/4 finala. Protivnik je ravnopravan, nadamo se da ćemo uz potrebno znanje i sreću ufatiti makar trofej za treće mjesto.
Attachment 54916
Koliko ovaj Real ima srece to nije normalno.
Attachment 54923
Crno-beli završavaju polusezonu na 6. mestu... Najbolji napad u Ligi nam nije mnogo pomogao, pošto je odbrana bila loša u ključnim utakmicama... Ilić je za sada najbolji asistent (12) i najbolje ocenjeni igrač u Ligi (8.53)...
Attachment 54924
Attachment 54925
Kelti su juče ispali iz Kupa, od jače ekipe... Kako nam ide ove sezone, dobro je i dotle da smo stigli... Imali smo rezultat do poluvremena, koji nas je vodio u produžetke, ali protivnik sa 2 gola preokreće rezultat... Jedino što smo uspeli do kraja je da ostanemo neporaženi na svom terenu... Imali smo više šansi (9 - 5), ali je njihov golman ponešto i odbranio, ali naš skoro ništa (1 - 4)
Attachment 54926
Attachment 54927
Attachment 54928
Neočekivano visoka pobeda danas u gostima, u Ligi šampiona... Bedimo je sa 3 gola u 15 minuta rešio pitanje pobednika, a Vučinić ih dokrajčio golom posle kornera...
Attachment 54930
Attachment 54931
Attachment 54932
Samo 2-2 u gostima kod prvog danas... Prvi smo poveli, ali nam je odbrana zaspala već u sledećem napadu, pa nisam uspeo da odreagujem taktički... Protivnik ubrzo preokreće rezultat, ali nas spašava desni bek Marinković, golom u 88. minutu...
Attachment 54933
Attachment 54934
Polusezonu završavamo na 6. mestu, 6 bodova iza prvog, a samo 2 iza drugog... Ne zna se da li nam je lošiji napad ili odbrana, gol razlika +1...
Attachment 54935
protivnik je platio dva tokena i pomerio tekmu na 2.30 ujutru i investicija mu se itekako isplatila. ladno sam na mecu imao dva direktna crvena i kao posledica toga dva penala za protivnika koje je on realizovao. mislim da je ovo prvi put da mi se desi ovako nesto - dva direktna crvena na mecu! jos je imao i dva navijaca u 2.30 ujutru!
ne pamtim kada mi je zadnji put protivnik dao 4 komada! ali sta da se radi, teramo dalje. :(
Attachment 54938
pobeda u gostima u Kupu 1:0. Ali, protivnik je igrao sa dva igraca van pozicije ( DC na DL, DL DC na DMC) ne znam povrede ili suspenzije. Kako god, morao sam mu utrpati vise komada, ali to se nije desilo. Vidim da mu je poseta bila 0 i bacim pogled koji je u ligi, kad imam sta da vidim, baja poslednji u ligi. pretpostavljam hebeni tanker jer to je jedino objasnjenje da neko igra cetvrfinale Kupa a zadnji u ligi.
Attachment 54940