Ex top eleven player
ma kod mene ima 2/3 lige unutar 3Q razlike sto je nista na ovoj razini igre,razlika je u kvaliteti klupe nista vise,probao sam sve osim 5-3w-2 igrat normal,obrambeno,napadacki,zona,covjek na covjeka,niski-visok presing,kratko dugo kombinirano,preko krila,kroz sredinu sa i bez strelica i nece pa nece,u obrani mi likovi 260Q obranu imaju ja primam gol od 5* igrac koji je 253Q a napad mu 258Q fakat nevjerovatno,neznam stvarno sta vise da probam igram ovo 5 god i jos u ovakvoj situaciji nisam bio da nemam rjesenja,u LP sam probao 3-5-2V i pobjedio lika 4-2 u gostima a manje od 2Q jer razlika i njegov ST je 7* nije mi nista mogao nema logike al ajd NORDEUSU je to realno
posto sam ja daleko daleko od 40+ levela, zanima me kako to izgleda. da li su to, po tvojoj proceni likovi koji su kupili igrace 18 godina pa tankuju 2-3 sezone pa igraju 2-3 sezone normalno, pa onda prodaju te igrace kupe igrace 18 godina i tako u krug? ili su to menadzeri koji kupuju skaute ili sta? i kako da tu ne vazi princip mesano ( aktivni + napusteni ) kao kod mene (15 nivo) nego samo ozbiljni igraci?
ФК МЕДАК II - 62 x Liga; 33 x Liga Sampiona; 21 x Kup; 3 x Super Liga: 2 x Super Kup
nastupi: Frisanco (AMR) 771, golovi: Frisanco (AMR) 768; asistencije: Frisanco (AMR) 522
Pa gle vamo svi uzimaju 18-19 max 20 god igrace jer kao brže napreduju dok je bilo kofera bilo je ok, ali kako sam već pisao nije uvijek pun pogodak sa mladima ima hrpa caka koje mi je jedan menager pričao dakle ovako
-kupiš igrača 252Q 18 god 5* i napreduje ko lud
- kupiš igrača 254Q 19 god i napreduje katastrofa
- ja sam Oriona GK kupio bio je 19 god 241Q i tek ove sezone sam ga prodao napredovao je bolesno
-treba gledat ako je igrač 18-19 god kupit ako završava na 3 ili na 7/8 i napredovati će dobro (provjerena metoda)
-igrač 20 god je već lutrija jer praktički 2 sezone je treniran i sada je pitanje koliko će brzo i jeftino/skupo napredovati msm na kofere...
-igrači su u biti mačak u vreći čak i ovi 18 god
Ja većinom kad kupim kupim 18 god do 3 max da završava jer to je obično akademac i obično ludo napreduje
Igrače od 19 god isto tako i prvo njega treniram ako ide sporo prodam odma
Igrač 20 god gledam da je blizu skauta jer iz iskustva bolje napreduje kao skaut
da , zanimljivo. ja dosta igraca na transfer listi i ne pogledam jer se kvalitet zavrsava na 0/1/2 ili 5/6 ali hebiga vuce te da kupis igraca koji je sto blizi sestoj zvezdici. trebao bih to da promenim verovatno mi tako promakne dosta igraca koji dobro napreduju.
ali ne kapiram ovaj deo: kazes kupis igraca i ako nije to to, odmah prodas. kome prodas, kad sam razumeo Vas koji igrate level 40+ da cesto puta nemate kome da prodate igraca?
ФК МЕДАК II - 62 x Liga; 33 x Liga Sampiona; 21 x Kup; 3 x Super Liga: 2 x Super Kup
nastupi: Frisanco (AMR) 771, golovi: Frisanco (AMR) 768; asistencije: Frisanco (AMR) 522
Neovisno o brzini napredovanja, na višim nivoima ti igrači koje ti ne gledaš su uglavnom stavljeni na aukciju sa nižom početnom cijenom. Obrati pažnju i na to ako nisi dosad, koristit će ti.
Npr. ako igrač je igrač mlad i vrijedi 100M, ima kvalitetu blizu višeg nivoa, onda će vjerojatno bit stavljen na prodaju s početnom cijenom 90M.
Međutim, ako igrač ima jednaku vrijednost, a stariji je i kvalitetom je tek prešao na viši nivo, onda će mu početna cijena aukcije biti 70ak M. Onaj tko obrati pažnju na to i vodi brigu o tom, može si stvoriti financijsku korist kupovanjem jeftinih igrača. Osim toga, kad prodaješ takvog igrača možeš stavit višu cijenu.
Ja kupim za 75M igrača vrijednosti 107M, a prodam za 95M onog koji vrijedi 105M.
Ex top eleven player
da, to jesam primetio. ali sta je tu problem?
evo danas na aukciji napadac, 18 god. ,obe noge deluje na papiru odlicno, ali kvalitet 85 tek dobio 4-tu zvezdicu. menadzer svestan da ce ga tesko prodati TV 65 mil on trazi 45 mil. dakle, situacija o kojoj ti pricas platis manje igraca a ako ti uspe da ga prodas i zaradis. ali ja imam dva napadaca koji se rotiraju obojica sest zvezdica. da sam kupio danas ovog napadaca kad bi on igrao u toj konkurenciji?
ali jos jednom, kapiram ovo sa razlikom u ceni, odlicna stvar.