Zasad odolijevam porazu
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Ja na glavnom iako sam jači od svih protivnika ne smijem da eksperimentišem, algoritam zeza opasno. Ne mijenjam igrače, uvijek je ista početna postava i formacija. Ako vidim da ne ide onda mijenjam tokom utakmice. Ako pokušam da kombiniram postave onda svi padnu sa formom pa i najbolji u timu Peters i Ossia. Da mijenjam dosad bi imao 3-4 kiks utakmice, 3-4 trol rezultata. Tebi vjerovatno u većini slučajeva odgovara takav način igre jer taj algoritam često ide na tvoju stranu (pretpostavljam da Celtic nije najjači tim u ligi, cl, kupu). I ja bih prilagođavao formaciju i kombinovao tim da sam na razini svoje lige, bilo je mnogo takvih sezona. Zeza algoritam navobje strane, a te ocjene igrača znamo da nisu uvijek realne.
Ako je ofanzivan igrač normalno je da dobija bolju ocjenu protiv slabijeg protivnika. Ali sa ligom prvaka je neka druga priča. Ja sam imao istih problema, ali kod mene bolje igraju ligu nego CL. Nekad sam mislio da ne umijem podesit pravi omjer bonus nagrada za pobjedu u ligi, kupu i CL pa da mi zato igrači protiv istog protivnika u ligi i CL odigraju potpuno 2 različite utakmice. Neznam šta je tačno problem ali sam 11 finala CL izgubio i to neka finala protiv ekipa koje su ispod moje ekipe u ligi.
I meni se to dešava svake sezone, kako se približavam polufinalima kupa i CL forma puca. Pokušavam da igram ofanzivnije, guram igrače strelicam naprijed, pokušavam sa 4 AM pred protivnički gol i mogu ti reći da meni tako funkcioniše, nekako se dođe do pobjede. Najgore mi je kad se protivnik brani, udupla mi krilne pozicije i moji najbolji igrači nemogu odigrat najbolje, a MC igrači mi neaktivni uglavnom, tad moram MC da guram naprijed i da me oni izvuku od trola i lošeg rezultata, gurnem i dmc naprijed ili ga izmjenim na poluvremenu sa AMC. U savezima pak imam problema sa ofanzivnim protivnicima (sa 3 pozadi DL-DC-DR) koji napadaju sa 6-7 igrača, i protiv takvih mogu da igram samo ako i ja njima svoje igrače postavim pred njihov gol.
Na startu utakmice protivnik u serijama napada po mom desnom krilu... Odmah prebacim na ULTRADEFANZIVNO i napadnem ga baš po tom krilu... I sve ide kao po loju, moji napadaju, daju golove, a njega nigde nema 70 minuta... A onda OPET, dok se branimo ULTRADEFANZIVNO, primamo gol iz kontre!!! Naravno, tu je i gol iz slobodnjaka, da ulepša veče... Protivnik je imao 3 šanse u 70 minuta, ja taktiku menjao nisam, osim na startu utakmice... I onda odjednom, protivnik 15 šansi... Menadžer, naravno, nije bio prisutan...
@Wolf
Arslanagić nije ML, van pozicije je. Jbga sad, i ta ocjena je umanjena dijelom i zbog toga
Promenio je on 3 pozicije tokom utakmice... Nije krenulo dobro, pa sam ga gurnuo napred... Pa sam ga gurnuo i na AMC, na kraju... Nije do pozicije, do Nordeusa je... Nordeus je odlučio da baš sad, u ovoj utakmici, a ne u nekoj nebitnoj, on odigra najgore od svih... Neka mi neko pokaže utakmicu na kojoj je Mesi bio najgori na terenu... Samo jednu...