Το παρακατω δεν ειναι δικος μου αγωνας, αλλα εγινε στο τωρινο τουρνουα ομοσπονδιων.
Παιζουν Κινεζοι εναντιον Πορτογαλοι.
Μετα τα πρωτα ματς ειναι 12-3, δηλαδη το πηραν σχεδον σιγουρα.
Μου φανηκε πολυ περιεργο βασει τη δυναμικοτητα σε αστερια και πηγα να δω τι εγινε.
Μπηκα σε ενα τυχαιο οπου ο συγκεκριμενος κινεζος νικησε 3-2.
Κινεζος ολοι οι παιχτες 7 αστερια (εκτος απο 1), Πορτογαλος ολοι οι παιχτες 8 αστερια.
Μπαινω να δω εναν εναν τους παιχτες του κινεζου και βλεπω τα εξης.
ΑΜΥΝΑ
ΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΘΕΣΗ
Ο πορτογαλος ειχε τα σκιλς του οπως ο μεσος μανατζερ... μοιρασμενα.
Κι εγω τωρα αναρωτιεμαι... Τι σοι προγραμματιστης εισαι οταν προγραμματιζεις τι ρολο θα παιξει το καθε σκιλ στην δυναμικοτητα του παιχτη, αλλα δεν σχεδιαζεις τη σχετικοτητα μεταξυ των σκιλς. Δηλαδη, ναι μεν να μπορεις να εχεις 600% ταχυτητα, αλλα αν δεν μπορει να κανει κοντρολ ή πασα, πως θα παιξει ποδοσφαιρο ο παιχτης;;
Απ'ο,τι φανταζομαι βγαζουν τη δυναμικοτητα του παιχτη με πολλαπλασιαστες.
Δηλαδη <Αστερια παιχτη>Χ<0,x>, <Ταχυτητα>Χ<0,y>, <Σουτ>Χ<0,z>... μετα τα αθροιζει και βγαινει ενας αριθμος.
Ο οποιος αριθμος δε θα διαφερει κατα πολυ αν εχεις 600% ταχυτητα και ολα τα αλλα κατω απο 100%.
Υπενθυμιζω οτι η συνολικη 11αδα, οπως ειπα και πιο πανω, διαφερει κατα 1 αστερι, δηλαδη ο κινεζος ειχε 20% λιγοτερο!!!
Αρα εδω τι εγινε ακριβως;; Νικησε απλα λογω καλυτερου συστηματος σε συνδιασμο με καποια κωλοφαρδια;;
Αν κανεις προπονηση στον παιχτη μονο φυσικη κατασταση, γινεται λιγο καλυτερος λογω κακου προγραμματισμου του παιχνιδιου;;
Πολλα τα μυστηρια.
Το συμπερασμα ομως που βγαινει καθαρα ειναι οτι αποδεικνυεται ακομα περισσοτερο ποσο ψευτικο ειναι το παιχνιδι.
Και οταν βλεπουμε στο animation τους παιχτες να κουνανε τη μπαλα απο δω και απο κει, ειναι απλα προκαθορισμενες φασεις (βιντεακια) που επιλεγονται απο μια γεννητρια τυχαιων αριθμων και επαναλαμβανονται συνεχεια.
Ως μελλοντικος προγραμματιστης, θα πηγαινα στην εταιρια αυτοπροσωπως και θα τους εκραζα να μαθουν λιγα βασικα πραγματα.