Πάμε να δούμε την προπόνηση επιθετικού.
Εξετάζω ξανά τον VAN PERSIE.
Αυτός παρόλο που είναι 100% ποιότητα, σε κάποιες επιθετικές ικανότητες έχει 140%-150%.
Να θυμίσω ότι με τα δεδομένα της nordeus, ένας παίκτης που έχει συνολικά 180% ποιότητα, θεωρείται 9* παίκτης και είναι η ανώτερη ποιότητα.
Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για τις ικανότητες.
Η κάθε μία έχει το δικό της ποσοστό και μια (κρυφή) μπλε μπάρα προόδου.
Αυτό πλέον είναι πιο σημαντικό από την συνολική ποιότητα του παίκτη μας.
Ο VAN PERSIE μπορεί να μην έχει υψηλή ποιότητα συνολικά, αλλά Σέντρα, σουτ και τελείωμα είναι αρκετά ψηλά (επειδή του είχα κάνει τις προηγούμενες σεζόν πολλές προπονήσεις «παιχνίδι από τα άκρα» ) οπότε αυτά ανεβαίνουν πιά δύσκολα.
Βάζω μια άσκηση Σπριντ, οκ παίρνει κανονικά Φυσική κατάσταση, ντρίμπλα, ταχύτητα.
Τρία % σε ικανότητες.
Βάζω τεχνική για σουτ αλλά επειδή αυτές οι ικανότητες είναι πολύ ψηλά, παίρνει μόνο
1,5 % ικανότητα ανά άσκηση.
Βάζω Ντρίμπλα με σλάλομ.
Εδώ είναι άσπρες ικανότητες αλλά δεν είναι υπερβολικά ανεβασμένες οπότε τα πάει καλούτσικα (15 σύνολο).
Κερδίζει 3% σε ικανότητες ανά άσκηση.
Εδώ κάνω ένα πείραμα.
Βάζω την αμυντική άσκηση Πίεσης, όπου ο V.P. έχει χαμηλές ικανότητες σε Τάκλιγκ, Τοποθέτηση, Μαρκάρισμα, Θάρρος, Επιθετικότητα (είναι οι γκρι του ικανότητες)
Κάνω μείξη με το «παιχνίδι από τα άκρα», όπου έχει τις πολύ υψηλές άσπρες ικανότητες προσπαθώντας να «ξεγελάσω» το σύστημα ώστε να μου δώσει και τις χαμηλές τις γκρι αλλά και κάποιες άσπρες υψηλές.
Δεν έπιασε το κόλπο.
Το νέο σύστημα εντόπισε και μου έδωσε ικανότητες μόνο από τις χαμηλές μου τις γκρι.
Συμπερασματικά λοιπόν, στον V.P αν θελήσω να αναπτύξω κι άλλο τις «χρήσιμες» ικανότητες όπως σέντρα, σουτ, τελείωμα, πρέπει να ξοδέψω πολλά παραπάνω πράσινα.
Για αυτή την ποιότητα παίκτη, θα περίμενα ένα πράσινο για 3% σε ικανότητες αλλά τώρα μου δίνει 1% για ένα πράσινο.
Οπότε πάω για προπονήσεις που θα ανεβάζουν τις άλλες άσπρες ικανότητες που δεν είναι τόσο ψηλά.
Ο V.P. θα μπορούσε να ανέβει πολύ και στις γκρι αμυντικές ικανότητες, ανεβάζοντας και την συνολική του ποιότητα.
Το θέμα είναι κατά πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι ικανότητες στους υπολογισμούς του παιχνιδιού.
Σε ένα βαθμό είναι. Μια συνολική μεγάλη ποιότητα μετράει.