Originally Posted by
Davut Arslan
mehmetkaya o kadar saçmalamışsın ki inan tamamını okumaya gerek bile duymadım. Online bir oyun kurguluyorsan algoritması bellidir. Güçleri birbirine denk takımlar oluşturursun. Ha bazı üyeler her oyunda olduğu ve olacağı gibi ücret ödeyerek bazı avantajlara sahip olur. Burada da takımlar birbirinden 3 aşağı 5 yukarı ortaya çıkar. Real Madrid ile Bursasporun eşit olmaması gibi burada da eşit takım beklenemez. Ancak seviye olan bir oyunda max. kısıtlamaları da seviyeye göre belirlenir. Oyunun algoritması bu yönde olmalıdır. Yani Fenerbahçeysen Nani'yi alabilirsin ancak Messi'ye gücün yetmez. Yetmemeli de.. Bunu Barcelona yapmalı. Yıllarını vermiş, kulübü gelişmiş olmalı. Bizim bahsettiğimiz adaletsizlik bu. Ben her sezon (hergün) takımımı geliştirmek için uğraşayım her sezon başlangıcında en az 8 oyuncu yenileyeyim (ki şu an bile takımımda ilk 11'de 7 oyuncuyu gözlemci haline getirdim ve yetenek geliştiriyorum) ama ligimde 6-7 sıralarda gezeyim. Neden? Benden 3 gömlek üstün takımlarla savaşayım diye mi? Uluslararası avantajları (reklam ve token ücretleri) yok etmek yöneticilerin elinde. Eğer bu sağlanamıyorsa, kasten yapılan birşey vardır. Doların 3 tl olduğu ülkemizde sen 100 tokeni 30 liraya alıyorsan, amerikalı 10 dolara almalı. Bu eşittir. Bizim adaletsizlikten kastımızın ne olduğunu umarım bu kadar örnekle anlatabilmişimdir.