Kao i vi, znam da ova igra ima mana, s vremenom ih je sve više, ali čini mi se da je zadnjih sezona dobila još jednu, a to je izostanak ili nestanak konzistetnosti. Neki bi mogli reći o čemu ja to pričam kad su moji timovi svi završili u top 4 lige, Celtic prvak, Dnipro osvojio LP...
Do sada nisam primjećivao tako drastične skokove u formi i pojedinaca i kompletnog tima, dakle npr. Dnipro dobije jači tim u kupu 5-1 kod kuće (mogli ste vidjeti tu sliku u mom prošlom post-u) i sljedeću utakmicu igra LP kod kuće izgubi 0-3. Naravno, moram naglasiti da nije jednako ako se takva razlika u formi dogodi jednom i ako se događa svakog ili svakog drugog dana sezone, to je neusporedivo. Koga da ja stavim onda u tim kao stalnog prvotimca, koga da zadržim kad je svačija forma potpuno nepredvidljiva? Mislim da se to ne događa samo meni. Osim toga, primjetio sam da timovi gube utakmice u kojima im je forma 7+ i to čak bez ijednog igrača sa formom <7. Možda je dodatni problem što naše lige su sastavljene tako da timovi imaju podjednaku kvalitetu. To opet ima svoje prednosti i mane, ali svakako nije najbolji sustav. Tako je nastao paradoks da su veće šanse da u grupi LP nego u ligi igrate protiv tima koji je 2+ zvjezdice (dakle 10ak + ocjena ili 150+ skill poena) slabiji od vašeg. TE je napravljen na Balkanu pa su valjda zato apsurdi redovna pojava
Da zaključim post, naravno je moguće i u stvarnosti i na TE da Bournemouth kod kuće izdominira Newcastlea i izgubi utakmicu 0-1 u kojoj su gosti uputili samo 1 udarac i taj je bio gol, ali nikako nije realno da se takve utakmice viđaju tako često, barem je moj takav dojam.