Prvi poraz, jbga.
Imam 18 igrača samo, ali nije to glavni problem. Problem je vrijeme utakmica. Prvu utakmicu igram u 10 h, a drugu u 13 h. Tako da imam vremena za treniranje ili jako rano (kad pocinje novi dan) ili poslije utakmica (od toga nema koristi jer se to oduzme narednog dana). Moraću da se zadovoljim sa 8% bonusima.
Pa za prvu utakmicu ostaviš 8%, ako je rano, mada može i sa 18 igrača na 10% da se nakuca... Najbitnije ti je da nakucaš na 10% ono što stalno koristiš kao bonus u toku utakmice... U principu ti treba 4 bilo kakvih igrača koji ne igraju, dva defanzivna i dva ofanzivna, pa ih kombinuješ sa 4 od ovih koji igraju... Tu četvoricu možeš za sve treninge da iskoristiš, spustićeš ih za oko 30% svaki dan... a ove koji ti igraju ćeš spustiti za 6%, plus par njih za 12%...
Evo ti dobitna formula treninga:
Zagrevanje - Sprint - U krugu - Kontrola lopte - Dodaj, trči i šutni
To ti je 6% i treba ti 5 takvih treninga... Na kraju ti ostane samo malo da dodaš na odbranu... Ja koristim:
Zagrevanje - U krugu - Kontrola lopte za 3%...
Mislim da je kod mene i problem to što imam istrenirane igrače na 7* koji ne dobijaju mnogo napretka na tim treninzima. Da mi je tim sastavljen od igrača 4-5* sigurno bi više dobijali, ali ja sam gotov i cijelu klupu trenirao na 6*. Možda je rijesenje da popunim tim sa jos kojim igracem. Moram istaći da mi nikakvi bonusi nisu pomogli u utakmici protiv Glogovice jedino dok sam igrao 4-4-2 klasik imao sam dojam da sam dostojan protivnik, ali već sam gubio pa sam morao napasti ;-)
Dobro je to znati, mrsko mi rano ulaziti i trenirati i to ti je to. Navikao sam da treniram igrače poslije utakmica. Da su mi utakmice recimo u 18h i 21h mogao bih u 9h ujutro do 18h 3 puta po 6% treninge da odradim (zapravo duplo od toga ako imam 16 igrača na raspolaganju). Volim uvijek da imam full tim sa kondicijom, uvijek odradim sve izmjene zavisno od toga koji igrači imaju najslabije ocjene tokom utakmice, pa držim i klupu na full condition.
Očito sam pravio greške trenirajući cijeli tim umjesto da treniram po 8 igrača HVALA na sugestiji i savjetima (y)