Odavno sam sumnjao, ali jučerašnji rezultati iz finala lš su me definitivno uverili da su rezultati čist random. To što Nordeus tvrdi da su realni, daleko je od toga i više nego smešno. Kvalitet, taktika, aktivnost menadžera, moral, kondicija i bonus uopšte nisu bitni.
Evo primera da taktika uopšte nije bitna...moje finale lš. Igrao sam sa dva napadača protiv ekipe koja igra široku odbranu sa bekovima i jednim štoperom + jednog igrača koji igra van svoje pozicije. Pretpostavka je da su bekovi morali da čuvaju moja krila što znači da je taj štoper morao sam da čuva moja dva napadača i naravno uspeo je u tome. Hajdemo realno...kakve su šanse jednog štopera protiv dva napadača?! Još jedan primer iz lige...igrali smo protiv lika koji igra sa dva vezna igrača...jedan dobija crveni karton i menadžer ne vrši da izmenu kako bi nadomestio njegovo isključenje...dok sam ja ubacio i trećeg veznog i nismo imali nikakvu prednost protiv ekipe sa jednim defanzivnim veznim...na kraju smo jedva izvukli remi. Koliko je to realno?!
Ali dobro..što se tiče sezone koja se danas završava...mogu reći da je random većim delom bio uz mene. Adeline FC i ekipe sličnog kvaliteta pobeđivali smo lagano...dok smo gubili od mnogo slabijih i neaktivnih ekipa...da ne spominjem sada poraz od 0:5 kod kuće...ipak smo osvojili titulu u ligi.
Pozivam sve menadžere da iznesu svoje mišljenje, ali znam da mnogi to neće uraditi, jer čim se kaže nešto protiv Nordeusa, ekipa će beležiti loše rezultate neko vreme.
Mene je baš briga...nastaviću da igram dalje ali više neću ulagati ni dinar u ovu igricu...pa šta uradimo.