Ja mijenjam tokom utakmice, nekad i 5 formacija tokom jednog meča. A ti se skontaj kako da jednom zamjenom (ili bez zamjena ako imaš igrače sa više pozicija) prebaciš iz napada u odbranu ili obratno. Ja kad krećem u utakmicu u glavi imam 3 formacije (napadačku, normal i defanzivnu) i uvijek krenem normal, jer kad god se zaletim napadački izgubim. Napadački igram samo ako moram, tj. ako na poluvremenu gubim 2 razlike. Al moram dodati da su iskustva od menadzera do menadzera različita, sve zavisi od tvog tima.
Poslano sa mog LG-X210 koristeći Tapatalk
Aha,hvala na savetu
Ja imam mali problem sto se tice izbora igraca pa u samim tim
i sa raznovrsnocu formacija,ali mislim da bi mozda mogao da razvijem 3 formacije
Nego,reci mi tvoja iskustva sto se podesavanja taktike tice meni je u vecini slucajeva
a kad se branim ukljucim kontre,iskljucim ''ofsajd zamke'' stavim na ''odbrambeno'' i ''duge lopte''
Jel imas tu neki savet? Hvala
Zavisi od formacije. Slikat ću pa postavit 3 formacije koje igram, al uglavnom je kod mene formacija 3-2-3-2 sa postavkama: normal, kombinovano, kombinovano, kontre ukljucene, visok pritisak, normalno uklizavanje, zona i iskljucen ofsajd.
Kad se branim igram formaciju 4-1-4-1, promijenim mentalitet na defanzivni i pritisak na niski, ostalo sve isto.
Kad igram protiv ekipe sa jakom sredinom i manjkom igrača po krilima onda igram hexagon 4-2-2-2, promijenim fokusiranje pasa po krilima i po potrebi mentalitet na napadački.
Postavke zavise od formacije isključivo, da li ćeš napadati ili se braniti zavisi od toga sa koliko napadača odnosno odbrambenih igrača igraš. Da li ces napasti po krilima ili kroz sredinu opet zavisi od toga gdje si postavio više igrača. Ako si dobro markirao protivnicke igrace onda igras covjek na covjeka, al uvijek je bolja zona jer se manje umaraju igrači, kratki pas igraš ako imaš igrače koji povezuju odbranu i napad (dmc i amc). Itd....
Last edited by MNK Kaskada; 12-22-2016 at 10:56 PM.