Hvala Lespa
Sve za jednog, jedan za sve
Poraz u finalu kupa od slabijeg protivnika sa nizeg nivoa.. Ovo je vec postala tradicija da gubim u finalima od slabijih... Izgleda da nordeus bas favorizuje timove sa nizih nivoa
Osvajanje Kupa i definitivno gubitak titule. Sve u jednom danu. 👹😡😠
Naravno da utiče... Atributi koji nisu bitni dobijaju 50% progresa u odosu na bitne... Ako koristiš teretanu na napadaču (fitnes mu je sporedni atribut, snaga bitan atribut), na svakih 1% fitnesa će dobiti 2% snage...
Ja sam do sada radio tako da izaberem sve igrače i radim vežbe koje sam napred naveo i gledao samo da dođem do 10% bonusa. Ali nisam obraćao pažnju na progres igrača i koje vežbe igračima pojedinačno najbolje odgovaraju. Da li to znači da treba trenirati igrače po zonama? ili kupovati igrače koji pokrivaju samo jednu poziciju i raditi samo vežbe koje odgovaraju isključivo za tu poziciju ili više pozicija ali iz horizontalne linije tj. po zonama? prva varijanta bi napravila problem kada treba promeniti formaciju u toku tekme sa igračima iz prve postave.
hmmm... food for thought.
moraću da proučim tvoj post o treninzima.
p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.
Last edited by lespa; 05-24-2017 at 10:44 AM.
ФК МЕДАК II - 62 x Liga; 33 x Liga Sampiona; 21 x Kup; 3 x Super Liga: 2 x Super Kup
nastupi: Frisanco (AMR) 771, golovi: Frisanco (AMR) 768; asistencije: Frisanco (AMR) 522
Pobeda i u revanšu. Zaslužen prolaz u finale LŠ.
A i protivnik u finalu isto poznat.
@ wolf
p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.
Prošle sezone sam potpisao golmana akademca. I istrenirao sam mu za specijaljost za odbranu penala, trenirajući ga isključivo sa drugim igračima.
Kada god sam stavio vežbu, u mojih 16 sezona", "trening za golmane", najmanje su tu % i skil poena dobili. Meri se u promilima. Tako da nju više i ne koristim.
Npr. u napadačkim treninzima "izvodjenje prekida", "završnica 1 na 1" i "igra po krilu" imaš za golmani između ostalog: izletanje, predviđanje, udaranje
U fizici "prepone" imaš isto udaranje nogom.
Ovo je taj golman akademac od prošle sezone.
I evo slike iz ove. Inace samo ga treniram. Slabo mi igra jer imam dobrog prvog.
Last edited by Crvena Zvezda; 05-24-2017 at 01:53 PM.
Evo ti šta ja koristim za bonus treninge...
U svakom od ovih 5 treninga imaš ponešto za golmane...
ZAGREVANJE - Kondicija i Refleksi...
ISTEZANJE - Sva četiri, s tim što su Kondicija i Okretnost bitni, a Snaga i Brzina manje bitni, ali ne i nebitni...
KONTROLA LOPTE - Kreativnost (manje bitan) i Koncentracija...
DODAJ, TRČI i ŠUTNI - Brzina (manje bitan) i Predviđanje...
VIDEO ANALIZA - Kreativnost i Komunikacija
Svih 5 treninga ima poneki golmanski ili psihofizički... E sad da li mu je bitan ili manje bitan taj trening, a pre svega mislim na psihofizičke, gde su mu snaga, brzina, agresivnost i kreativnost manje bitni, to je za diskusiju...
Last edited by Steppenwolf; 05-24-2017 at 03:16 PM.
Ajmo dalje redom...
Igrače od 26 i više godina je besmisleno trenirati individualno, njih uvek grupni trening, a ove od 30+ ne moraš ni da treniraš, treba im minimum 8 sezona da skoče zvezdicu...
Ja ne treniram individualno ni ove od 24-25 godina, a ove od 22-23 samo ponekad... Ove od 18-21 treniram individualno pod obavezno, osim kad me troluje, pa popizdim, natrpam im grupni trening, u zavisnosti da li su odbrana ili napad, a ponekad samo psihofizika za sve igrače
Glavna ideja je da do 21 godine igraču iznivelišeš bitne atribute i gledaš, pošto ti radiš power trening, da ih sve digneš na minimum 120%, a onda izabereš najbitnije od tih bitnih, i dižeš nebu pod oblake... Naravno, nemožeš sve atribute jednako lako da dovedeš u nivo ostalih ako su slabi... Ja sam im predlagao da uvedu individualne treninge za atribute (da kada ST, recimo, nauči AML ili AMR, možeš centaršut da dovedeš u nivo sa ostalim atributima), ali ih očigledno boli uvo... Ja najviše problema imam da dovedem u nivo kreativnost, uklizavanje i agresivnost...
E, sad idemo dalje...
- Golmanima GOLMANSKI TRENING pokriva 5 atributa i na svaki atribut ti ide po 20% od ukupnog treninga...
- Za UDARANJE postoji samo jedan trening, IGRA PO KRILU i tu nema psihofizičkih atributa, tako da ti svih 100% ide na atribut...
- Za KOMUNIKACIJU i KONCENTRACIJU najbolji je trening JEDNA LINIJA ODBRANE, tu oba atributa dobijaju po 50%. Ima ih na još nekim treninzima, ali su u kombinaciji sa KREATIVNOŠĆU, koja im odvlači 50%, ali je golmanima manje bitna...
- Za PREDVIĐANJE i IZLETANJE najbolji trening je ZAVRŠNICA 1 NA 1, oba atributa dobijaju po 50%...
- Ostaje još KONDICIJA, a tu je najbolji SLALOM DRIBLING... Svi treninzi gde se pojavljuje KONDICIJA odvlače % na SNAGU, BRZINU ili AGRESIVNOST...
Last edited by Steppenwolf; 05-24-2017 at 03:24 PM.