Page 26 of 30 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast
Results 251 to 260 of 297
Like Tree514Likes

Thread: Sezona 92 - 30.April - Kako vam ide?

Champion Crvena Zvezda's Avatar
    Hvala Lespa

Sve za jednog, jedan za sve
    lespa likes this.

Addicted Madridista's Avatar
    Poraz u finalu kupa od slabijeg protivnika sa nizeg nivoa.. Ovo je vec postala tradicija da gubim u finalima od slabijih... Izgleda da nordeus bas favorizuje timove sa nizih nivoa

Osvajanje Kupa i definitivno gubitak titule. Sve u jednom danu. 👹😡😠

VIP
    Quote Originally Posted by lespa View Post
    gledam nešto zadnju liniju prve postave i primećujem čudne stvari. naime, iako za sve igrače radim iste vežbe ( 5 vežbi, gub. kond. 6% ) raspored skil poena je različit od igrača do igrača. Naime, dva igrača na poziciji DC dobijaju uglavnom skil poene u korist F/M i odbrana dok recimo igrač na poziciji DR uglavnom u odbranu a najmanje na F/M što je nelogično s obzirom na vežbe koje koristim. igrač kupljen preko skaut liste na poziciji DL ima skoro pa jednak raspored skil poena.
    Da li na raspored skil poena utiče koje pozicije igrači pokrivaju pošto neki od ovih igrača imaju i DM_ pozicije ili broj utakmica ili šta? Attachment 82497Attachment 82498
    Naravno da utiče... Atributi koji nisu bitni dobijaju 50% progresa u odosu na bitne... Ako koristiš teretanu na napadaču (fitnes mu je sporedni atribut, snaga bitan atribut), na svakih 1% fitnesa će dobiti 2% snage...
    lespa likes this.

Champion lespa's Avatar
    Naravno da utiče... Atributi koji nisu bitni dobijaju 50% progresa u odosu na bitne... Ako koristiš teretanu na napadaču (fitnes mu je sporedni atribut, snaga bitan atribut), na svakih 1% fitnesa će dobiti 2% snage...

Ja sam do sada radio tako da izaberem sve igrače i radim vežbe koje sam napred naveo i gledao samo da dođem do 10% bonusa. Ali nisam obraćao pažnju na progres igrača i koje vežbe igračima pojedinačno najbolje odgovaraju. Da li to znači da treba trenirati igrače po zonama? ili kupovati igrače koji pokrivaju samo jednu poziciju i raditi samo vežbe koje odgovaraju isključivo za tu poziciju ili više pozicija ali iz horizontalne linije tj. po zonama? prva varijanta bi napravila problem kada treba promeniti formaciju u toku tekme sa igračima iz prve postave.
    hmmm... food for thought.

moraću da proučim tvoj post o treninzima.
    p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.
    Last edited by lespa; 05-24-2017 at 10:44 AM.
    ФК МЕДАК II - 62 x Liga; 33 x Liga Sampiona; 21 x Kup; 3 x Super Liga: 2 x Super Kup
    nastupi: Frisanco (AMR) 771, golovi: Frisanco (AMR) 768; asistencije: Frisanco (AMR) 522

Pobeda i u revanšu. Zaslužen prolaz u finale LŠ.
    A i protivnik u finalu isto poznat.

Steppenwolf and lespa like this.

@ wolf
    p.s. Mesa tvrdi da kada golman trenira sa svima on ne dobija skil poene tako da ću ga staviti na individualni trening.

Prošle sezone sam potpisao golmana akademca. I istrenirao sam mu za specijaljost za odbranu penala, trenirajući ga isključivo sa drugim igračima.
    Kada god sam stavio vežbu, u mojih 16 sezona", "trening za golmane", najmanje su tu % i skil poena dobili. Meri se u promilima. Tako da nju više i ne koristim.
    Npr. u napadačkim treninzima "izvodjenje prekida", "završnica 1 na 1" i "igra po krilu" imaš za golmani između ostalog: izletanje, predviđanje, udaranje
    U fizici "prepone" imaš isto udaranje nogom.
    Ovo je taj golman akademac od prošle sezone.

I evo slike iz ove. Inace samo ga treniram. Slabo mi igra jer imam dobrog prvog.

Last edited by Crvena Zvezda; 05-24-2017 at 01:53 PM.
    lespa likes this.

VIP
    Quote Originally Posted by lespa View Post

Ja sam do sada radio tako da izaberem sve igrače i radim vežbe koje sam napred naveo i gledao samo da dođem do 10% bonusa. Ali nisam obraćao pažnju na progres igrača i koje vežbe igračima pojedinačno najbolje odgovaraju. Da li to znači da treba trenirati igrače po zonama? ili kupovati igrače koji pokrivaju samo jednu poziciju i raditi samo vežbe koje odgovaraju isključivo za tu poziciju ili više pozicija ali iz horizontalne linije tj. po zonama? prva varijanta bi napravila problem kada treba promeniti formaciju u toku tekme sa igračima iz prve postave.
    hmmm... food for thought.

moraću da proučim tvoj post o treninzima.
    Evo ti šta ja koristim za bonus treninge...

Sezona 92 - 30.April - Kako vam ide?-1y.jpg

U svakom od ovih 5 treninga imaš ponešto za golmane...
    ZAGREVANJE - Kondicija i Refleksi...
    ISTEZANJE - Sva četiri, s tim što su Kondicija i Okretnost bitni, a Snaga i Brzina manje bitni, ali ne i nebitni...
    KONTROLA LOPTE - Kreativnost (manje bitan) i Koncentracija...
    DODAJ, TRČI i ŠUTNI - Brzina (manje bitan) i Predviđanje...
    VIDEO ANALIZA - Kreativnost i Komunikacija

Svih 5 treninga ima poneki golmanski ili psihofizički... E sad da li mu je bitan ili manje bitan taj trening, a pre svega mislim na psihofizičke, gde su mu snaga, brzina, agresivnost i kreativnost manje bitni, to je za diskusiju...
    Last edited by Steppenwolf; 05-24-2017 at 03:16 PM.
    lespa likes this.

VIP
    Ajmo dalje redom...
    Igrače od 26 i više godina je besmisleno trenirati individualno, njih uvek grupni trening, a ove od 30+ ne moraš ni da treniraš, treba im minimum 8 sezona da skoče zvezdicu...
    Ja ne treniram individualno ni ove od 24-25 godina, a ove od 22-23 samo ponekad... Ove od 18-21 treniram individualno pod obavezno, osim kad me troluje, pa popizdim, natrpam im grupni trening, u zavisnosti da li su odbrana ili napad, a ponekad samo psihofizika za sve igrače
    Glavna ideja je da do 21 godine igraču iznivelišeš bitne atribute i gledaš, pošto ti radiš power trening, da ih sve digneš na minimum 120%, a onda izabereš najbitnije od tih bitnih, i dižeš nebu pod oblake... Naravno, nemožeš sve atribute jednako lako da dovedeš u nivo ostalih ako su slabi... Ja sam im predlagao da uvedu individualne treninge za atribute (da kada ST, recimo, nauči AML ili AMR, možeš centaršut da dovedeš u nivo sa ostalim atributima), ali ih očigledno boli uvo... Ja najviše problema imam da dovedem u nivo kreativnost, uklizavanje i agresivnost...
    lespa likes this.

VIP
    E, sad idemo dalje...
    - Golmanima GOLMANSKI TRENING pokriva 5 atributa i na svaki atribut ti ide po 20% od ukupnog treninga...
    - Za UDARANJE postoji samo jedan trening, IGRA PO KRILU i tu nema psihofizičkih atributa, tako da ti svih 100% ide na atribut...
    - Za KOMUNIKACIJU i KONCENTRACIJU najbolji je trening JEDNA LINIJA ODBRANE, tu oba atributa dobijaju po 50%. Ima ih na još nekim treninzima, ali su u kombinaciji sa KREATIVNOŠĆU, koja im odvlači 50%, ali je golmanima manje bitna...
    - Za PREDVIĐANJE i IZLETANJE najbolji trening je ZAVRŠNICA 1 NA 1, oba atributa dobijaju po 50%...
    - Ostaje još KONDICIJA, a tu je najbolji SLALOM DRIBLING... Svi treninzi gde se pojavljuje KONDICIJA odvlače % na SNAGU, BRZINU ili AGRESIVNOST...

Sezona 92 - 30.April - Kako vam ide?-1yyy.jpg
    Last edited by Steppenwolf; 05-24-2017 at 03:24 PM.
    lespa and Crvena Zvezda like this.

Page 26 of 30 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast