@munchen
Druže zaj..i kontraformacije sa foruma, pa to odavno već nije tačno. Ja sam ti već pisao da protiv uskog dijamanta nikako nesmiješ da igraš 4-4-2. Pravi svoje zabiljeske o formacijama, ja npr. imam snimljene postavke za 5-6 formacija koje se veoma malo razlikuju, uglavnom pamtim kontraformacije ali s vremena na vrijeme i to se promjeni pa sam nakon izlaska top eleven 2015 promijenio filozofiju igre totalno. Ranije sam igrao napadački i uglavnom 4-5V-1 ili uski dijamant, al sam uvidio da je V stil mnogo neefikasna, dok je uski dijamnt mnogo ranjiv protiv uskih formacija tipa 4-1-3-2 na kontranapade ili 4-3-3 na duge lopte. Igrao sam i 4-2-3-1 i ne ide a imao sam full tim na 7*. Na kraju sam morao počet igrati defanzivno 5-2-2-1 po krilima na kontranapade dok sam imao jake krilne igrače. Sad kad imam izbalansiran tim igram 4-1-3w-2, 4-4-2, ili uski dijamant i sve na normal, s tim da prvu od navedenih igram po krilima, drugu kombinovano i trecu kroz sredinu i nije potrebna jos jedna formacija. S vremena na vrijeme se desi neki kiks ako ne pratim ili je protivnik jači. Ponavljam nikad 4-4-2 protiv uskog dijamanta, ja sam u LP tako otkinuo bod 2 levela jačem iako nisam pratio.
Što bi moj jedan prijatelj rekao kad hoće da me utješi: "ne brini se biće to sve kako ne treba".